Verkostoituminen, tutustuminen työn lomassa uusiin ihmisiin, kantaa aina hedelmää pitkälle ajalle. Hankkeet loppuvat ja työpaikat vaihtuvat, mutta yhteistyötä osaavien kollegoiden kanssa jatkaa mielellään. Joskus arkisista verkkokeskusteluista saattaa syntyä aivan uudenlaisiakin ideoita. Ja joskus nämä ideat toteutuvat ihan oikeasti. Pohdimme aikanaan Reetan kanssa korkeakouluopiskelijoiden tuen tarvetta. Nyt meillä on siihen työkalu. Yhteisen verkkokurssimme ensimmäiset moduulit ovat valmiita. Olkaa hyvät: tutkimusta ja kirjoittamista on nyt tarjolla. Me olemme tästä innoissamme, toivottavasti sinäkin.

Opinnäytetyöntekijä – jättikö korona sinut yksin? 

Opinnäytetyö on käytännössä monelle yksinäistä puurtamista. Kun kiinnostavaa ja laajaa kokonaisuutta työstää ensimmäistä kertaa, kaipaa moneen käytännön asiaan varmistusta ja tukea. Koronan takia moni on työnsä kanssa vielä aiempaakin yksinäisempi. Omia haasteita voi olla niin tutkimuksellisten asioiden kuin tieteellisen kirjoittamisenkin suhteen. 

  • Päätimme yhdistää osaamisemme ja vastata haasteeseen, kertovat Kurssit verkossa –verkkokurssikokonaisuutta suunnittelevat Reeta Lehto ja Heli Antila. 

Kurssikokonaisuus koostuu tutkimukseen ja tieteelliseen kirjoittamiseen liittyvistä moduuleista. Ensimmäiset moduulit ovat nyt valmiina. Tutkimuksen suunnittelu- ja Kirjoitusprosessi aloitus -moduulit sopivat esimerkiksi ensimmäistä opinnäytetyötään tekevälle opiskelijalle, avoimen korkeakoulun opintoja aloittelevalle ja heille, jotka kaipaavat muistinvirkistystä tai tukea joko tutkimuksesta tai kirjoittamisesta. 

Moduuli on pääosin itsenäistä verkkotyöskentelyä, jolla ei ole tiukkaa suoritusaikataulua. Jokaisesta moduulista on luvassa henkilökohtainen palaute. 

 Reeta ja Heli tutustuivat koordinoidessaan korkeakoulujen saavutettavuuteen keskittynyt OHO – opiskelukykyä, hyvinvointia ja osallisuutta -hanketta 2017-2019. Hanketyön aikana kävi selkeästi ilmi, että moni korkeakouluopiskelija tarvitsee tukea opinnoissaan. Korona-aika vielä lisäsi tuen tarvetta. 

Kurssihinnat: Yksi moduuli 40 euroa (sis. alv 24%) 

Ilmoittautuminen tästä

Kuva: Heli Antila.
Advertisement