Ajatuksia viestinnästä - ja vähän muustakin

Tervetuloa! Blogitekstit liittyvät pedagogiikkaan ja viestintään. Mukana on myös kirja-arvioita sekä pohdintaa musiikista, urheilusta ja elämästä yleensä…

Taustaa ja yhteystiedot

Taustaa:

Blogia kirjoittaa KM, YTM Heli Antila, pitkän linjan toimittaja ja viestintäalan yrittäjä.

Siis kuka?

”Aloitin urani toimittajana. Oman viestintäalan yritykseni perustin 24-vuotiaana. Välillä tein hyppäyksen yrittäjäelämästä opiskelijaksi, äidiksi sekä palkkatyön pariin, mutta jäin kaipaamaan yrittäjän vapautta.

Olen toiminut viestinnän lehtorina ja projektipäällikkönä Tampereen (aiemmin Pirkanmaan) ammattikorkeakoulussa sekä useiden erilaisten koulutushankkeiden projektipäällikkönä. Yritysten viestinnän ja koulutusten lisäksi työskenten aikuiskasvatuksen tuntiopettajana Jyväskylän avoimessa yliopistossa sekä vedän kansalaisopiston kirjoittajapiiriä.

Minut tunnetaan myös bloggarina ja kouluttajana sekä erityisesti pedagogisia ja viestinnällisiä teemoja käsittelevien tietokirjojen arvioijana. Rakkaita aiheita minulle ovat mm. aikuisten koulutusmahdollisuuksien kehittäminen, etätyö, aluekehitys, kirjallinen viestintä, erityisen tuen teemat, yrittäjyyskasvatus sekä työyhteisöviestintä.

Olen käynyt aluekehittäjäkoulutuksen ja tarkastelen asioita mielelläni alueellisen tasa-arvon näkökulmasta. Myös maaseutumaiset alueet ja seutukaupungit tarvitsevat koulutusmahdollisuutensa – ja mahdollisuutensa ylipäätään. Näen suurena haasteena päätöksenteon keskittymisen kaupunkialueille, joissa ei enää tunneta maaseutumaisten alueiden olosuhteita.

Blogini kirjoitusaiheet kumpuavat usein omista kokemuksistani ja alan kirjallisuudesta. Välillä annan kerronnan lipsahtaa muihinkin itseäni kiinnostaviin teemoihin kuten kirjallisuuteen, liikuntaan ja urheiluun, yrittäjyyteen sekä musiikkiin – se tulkittakoon persoonansa peliin laittamisena. Entisenä uutistoimittajana haluan katsella maailmaan laajasti ja tarttua useisiin aihepiireihin. Tekstini syntyvät tarpeesta kirjoittaa. Blogini toimii vanhassa punk-hengessä – ilmaisia mahdollisuuksia hyödyntäen ja testaten.

Tällä hetkellä kirjoitan tietokirjaa Virtain rock-historiasta, onhan kaupunki tunnettu muun muassa Hanoi Rocksin ja Teräsbetonin ensimmäisestä sekä Hurriganesin viimeisestä keikasta sekä Venomin ensimmäisestä pohjoismaiden keikasta. Sen lisäksi paikalliset yhtyeet Donna, Ferdy`s Skerdys ja Musta Albiino ovat menestyneet valtakunnallisissa rokkikilpailuissa. Virroilta ovat ponnistaneet maailmalle myös muun muassa Siberia ja Oliver. Jos tiedät aiheesta jotain, älä epäröi ottaa yhteyttä. Kaikki tiedonmuruset ovat arvokkaita tässä jättihankkeessa.

  • Kiinnostuitko kirjoituksistani? Kaipaatko kolumnistia?
  • Haluatko yksilö- tai ryhmävalmennusta tekstieni teemoista? Verkkovälitteisesti tai livenä?
  • Haluatko minun kirjoittavan yritysblogiisi tai tuottavan tarinasi tekstimuotoon?
  • Tai haluatko muuten vain keskustella ajankohtaisista koulutuksen ja viestinnän teemoista kanssani?

Ole ihmeessä yhteydessä. Olen avoin kaikelle ammatilliselle verkostoitumiselle ja yhteistyölle, mutta otathan yhteyttä hyvissä ajoin. Yhteistyöverkostoni on laaja, joten kalenterini on usein varattu jo pitkälle eteenpäin.

Työni vaatii ehdotonta keskittymistä, joten tavoitat minut parhaiten LinkedInin kautta tai sähköpostitse.

Yhteistyöterveisin Heli

Helin kuvasi: Kari Leo.