Tällä kertaa kirjoitan poikkeuksellisesti vain lyhyen postauksen kolmesta asiasta, joita minulta on kysytty paljon. Eli tällä kertaa mennään kysymys ja vastaus -linjalla. Olkaatte hyvät ja uusia lisäkysymyksiäkin saa esittää.

1. Voitko järjestää koulutuksen/ valmennuksen teemoista, joista kirjoitat?

Kyllä voin. Elämäntilanteeni on tällä hetkellä sellainen, että kalenterista löytyy tilaa. Irtisanouduin vakituisesta työstäni viime tammikuussa. Matkustaminen Suomessa on mahdollista, mutta tiukkoihin aikatauluihin en pysty vastaamaan. Sovitaan siis ajankohta ajoissa. Myös etävalmennukset onnistuvat. Koulutan ainoastaan suomen kielellä.

Mielelläni räätälöin valmennuspakettini aina tapauskohtaisesti. Tästä syystä olen kiinnostunut koulutettavan ryhmän aiemmasta osaamistasosta ja oppimistavoitteista. Valmennus on mahdollista toteuttaa yksilö- tai ryhmävalmennuksena tai suuren yleisön luentona. Tee lomakkeellani rohkeasti tarjouspyyntö, niin päästään keskustelemaan asiasta tarkemmin.

2. Millainen koulutus ja työhistoria sinulla on?

Olen suorittanut ylemmät korkeakoulututkinnot kasvatustieteistä (KM) ja yhteiskuntatieteistä (YTM). Lisäksi olen suorittanut erityisopettajan erilliset opinnot ja opettajan pedagogiset opinnot.

Pääaineitani ovat olleet aikuiskasvatustiede, yleinen viestintä, mediakulttuuri, erityispedagogiikka, hallintotiede, mediakasvatus ja sosiaalipsykologia. Olen myös erikoistunut erityistä tukea tarvitsevien nuorten ja aikuisopiskelijoiden ohjaamiseen sekä verkkopedagogiikkaan.

Työurallani olen toiminut muun muassa kirjoittavana ja valokuvaavana toimittajana, tiedottajana, viestintäalan yrittäjänä, kansalaisopiston tuntiopettajana, kesäyliopiston kurssisihteerinä, ammattikorkeakoulun lehtorina, projektipäällikkönä sekä yliopiston tuntiopettajana ja tuutorina.

3. Mitkä koulutusteemat ovat lähinnä sydäntäsi?

Kirjoittaminen kaikissa muodoissaan on minulle tärkeää ja jaan osaamistani mielelläni muillekin. Minulla on pitkä kokemus niin journalistisista teksteistä kuin opinnäytetöidenkin ohjauksistakin. Olen toiminut myös kahden kyläkirjan vastaavana toimittajana ja opettanut bloggaamista – ja tehnyt sitä myös itse.

Etäopetus, etäopiskelu ja etätyöskentely ovat itselleni hyvin tuttuja aihealueita. Opettajien koulutus on tuttua. Viime vuosina olen ollut mukana hanketyössä, jossa on tuettu toisen asteen opiskelijoiden osallisuus- ja digitaitoja sekä korkeakouluopiskelun saavutettavuutta ja opiskelun tukea. Monet aikuisopiskelun esteet ja hidasteet ovat todellisuudessa näkymättömiä, joten niihin on vaikea puuttua. Kaikkien opettajien valmiudet tukea opiskelijoita verkkovälitteisesti eivät ole parhaat mahdolliset. Ja vaikka opettajilta osaamista ja tahtoa löytyisikin, resurssointi ei valitettavasti kohtaa todellisen tukitarpeen kanssa.

Viestintätaitojen koulutus on ollut kuuma sana julkisissa keskusteluissa. Sitäkin teen mielelläni. Kirjoittamisen ja digitaitojen lisäksi olen pureutunut muun muassa aikuisten esiintymisjännitykseen, tiimiyttämiseen ja ryhmätyötaitoihin sekä vakuuttavaan esiintymiseen. Viestinnän opiskelijani muistavat varmasti myös kiinnostukseni kriisiviestintää ja tiedottamista kohtaan. Viestintää voi hallita vain tiettyyn pisteeseen asti, mutta tuon hallinnan pohtiminen on kiinnostavaa.

Vaikka oma koulutustarpeesi olisi jotain muuta, kysy rohkeasti.

Pidän tiistaina 25.8. klo 9.00 alkaen lyhyen etäkahvihetken. Ilmoittaudu tällä lomakkeella etukäteen, niin lähetän sinulle osallistumislinkin. Olet lämpimästi tervetullut juttelemaan viestinnällisistä tai pedagogisista teemoista.

blogiG
Kuva: Heli Antila.