On kauheaa huomata olevansa ennakkoluuloinen. Digitaalisten sovellusten suhteen en suurin surminkaan kuvittelisi olevani sellainen. Pakko myöntää: joskus olen kuitenkin.

Pitkään aliarvioin pelkkään mobiiliin tarkoitettuja sovelluksia. Uskoin siihen, että vain pöytäkone tai läppäri mahdollistavat laadukkaiden työkalujen käytön.

Sitten kokeilin.

Huomasin ilmaisten mobiiliohjelmistojen rajallisuuden ja sopivuuden vain tietyille laitteille. Siitä huolimatta tarjolla oli kuitenkin paljon kiinnostavia sovelluksia. Valitettavasti vain ryhmän opetuskäytössä moni niistä ei lunastanut lupauksia – yhdellä toimii, toisella ei.

So what?

Niinhän se digitalisaation kourissa elävässä maailmassa muutenkin. Aina ei verkko pelitä. Rajuilma mykistää järeimmänkin tehomyllyn ja sähkökatkon kohdatessa verkko katoaa alta aikayksikön.

Digitaaliset härpäkkeet ovat hyvä renki, mutta isännäksi en suo niiden rupiavan.

Uusin ennakkoluulojeni uhri, jonka selätin oli Periscope. Kyseessä ei toki ole laadukkain mahdollinen videosovellus, mutta kyllä siitä kuitenkin on paljon muuhunkin kuin keskenkasvuisten leikkikaluksi.

Tiedän monien kollegojen hyödyntävän Periscopea jopa webinaareissa ja pienissä live stream -kokeiluissa. Niin aion tehdä jatkossa itsekin. Huonommistakin sovelluksista on kokemusta.

Mielestäni digiaikaan kuuluu kokeilu. Kaiken ei tarvitse olla heti täydellistä. Imago kärsii enemmän kokeilemattomuudesta ja suppeista ratkaisuista, kun tehdyistä virheistä ja testailuista.

Vaan sitä aikaa – sitä kun saisi enemmän näihin kokeiluihin.

kuva0206

Tallenna

Advertisement