Yleensä en nosta omaan blogiini muualle kirjoittamiani juttuja. Nyt teen kuitenkin poikkeuksen. Olen viime syksystä asti työstänyt kaiken muun ohessa Virtain rock-historiaa. Tavoitteenani on koota julkaisu pikkukaupungin rock-elämän parhaista paloista.

Rahoittajille on ollut vähintäänkin haastavaa avata aihetta. Joidenkin mielestä se on aivan liian Virrat – eli ei voisi vähempää kiinnostaa joku suomalainen pikkukaupunki tapahtumineen. Toisten mielestä ajatus on taas aivan liian rock – jotain vähemmän tärkeää ja alakulttuurista, joka ei kulje 2020-luvun trendien kärjessä. Ei, vaikka ikäjakauma maassamme vanhenee ja sitä myötä myös ukkoutuu, akkautuu ja rokkiutuu.

Virtain rock-historiaan kätkeytyy monia valtakunnallisesti ja jopa kansanvälisestikin kiinnostavia yksityiskohtia. Kuluneen vuoden aikana olen tehnyt omakustanteista kirjoitustyötä noin 65 tekstiliuskan verran – ja löytänyt niitä matkan varrella lisää. Ja työ jatkuu.

Yksi kohokohta on nyt saatu julkiselle kommenttikiertueelle. Hanoi Rocks piti nimittäin vakikokoonpanossaan ensimmäisen keikkansa Virroilla. Olen lukenut tuntikaupalla vanhoja paikallislehtiä, keskustellut paikalla olleiden kanssa somen välityksellä ja livenä, lukenut aiheesta kirjoitettuja kirjoja sekä yrittänyt luoda #RockTownVirrat-kirjahankkeen blogiin mahdollisimman tarkan kuvauksen siitä, mitä kaikkea Hanoi Rocksin ekalla keikalla – ja myöhemmilläkin Virtain keikoilla tapahtui.

Kun lähdin tutkimaan aihetta, en ollut varma edes siitä, pitikö huhu Hanoi Rocksin ekasta keikasta Virroilla paikkansa. Epäselvää oli sekin, että JOS huhu pitää paikkansa, niin missä ja milloin tuo keikka mahtoi olla. Aloin tutkia ja pitihän se paikkansa. Keikka oli Virtain Kisapirtillä 31.12.1980.


Täältä pääset lukemaan tekstin: https://rocktownvirrat.blogspot.com/2024/05/hanoi-rocksin-ensimmainen-keikka.html

Otan mielelläni täydennyksiä ja korjauksia vastaan sähköpostitse: rocktownvirrat@gmail.com