Pidän ensi viikolla Digiosalliseksi-hankkeen Workshopin valmentavasta opettajuudesta. Tällä viikolla on suunnitellut iltapäivän sessiota. Haluan rakentaa käytettävissä olevan kolmituntisen valmennuksellisen opetuspäivän muotoon.

Suunnitelmia ja sisältöjä rakentaessani olen törmännyt riittämättömyyteen. Miten saan tuotua kolmessa tunnissa esille kaiken haluamani? Minusta on äärimmäisen tärkeää jättää aikaa myös keskustelulle. Eikä valmennustuokio olisi valmennustuokio ellen pystyisi osallistamaan osallistujia.

Oma opetukseni ammattikorkeakoulussa on viimeisten parin vuoden ajan ollut ainaostaan ja vain valmentamista. Aika lähellä tuota termiä liikuttiin aiemminkin. Ei entisestä toimittajasta ja yrittäjästä olisi koskaan tullutkaan perinteistä karttakeppiä heiluttavaa opettajaa, sellasita yksipuolista tiedonjakajaa. Ainakin te muut 70-luvun lapset tiedätte mitä tarkoitan.

Kuva0314

 

Valmentajuudessa minua viehättää sama kuin viestinnässäkin. Aina voi tehdä asioita vieläkin paremmin. Uusien tuulien ideoinnissa vain taivas on rajana.

Valmentajan ydintaidoiksi on määritelty tietoinen läsnäolo, luottamuksen ja läheisyyden rakentaminen, vahvat kysymykset, aktiivinen kuuntelu sekä suora kommunikointi. Kun nuo määritelmät konkretisoi mielessään, on helppo havaita miten paljon kehitysmahdollisuuksia löytyy. Toisaalta haasteitakin löytyy – ja paljon.

 

Vielä ehtii ilmoittautua. Tule keskustelmaan valmentavasta opettajuudesta joko livenä tai tuo ajatuksiasi esille Padletin kautta.

 

Workshop 8: Valmentava opettajuus

5.9.2017 klo 12.30-15.30 Tredu, Tampere
Mitä on valmentava opettajuus? Miten opettajan ja opiskelijan rooli on muuttunut valmennuksen myötä? Digiosalliseksi-hankkeen workshopissa tutustumme valmentavaan opettajuuteen sekä valmennuksellisiin metodeihin. Työskentelemme tiimeissä ja keskustelemme valmennuksen ja itsenäisen opiskelun tuomista mahdollisuuksista ja haasteista erityisen tuen opiskelijoille. Iltapäivä on rakennettu valmennuksellisen opiskelupäivän muotoon.

Kouluttajana Heli Antila
Ilmoittautumislomake: https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/24356/lomake.html

Advertisement