Vanhat sanonnat pitävät kiusallisen hyvin paikkaansa. Erään sanonnan mukaan suutarin lapsilla ei ole kenkiä.

***

Niin. Olen elättänyt itseni kirjoittamalla vuosikausia. Blogikirjoituksiakin olen tehnyt vuosien varrella paljon. Ja olen opettanut bloggausta. Mutta omaa henkilökohtaista blogia olen pitänyt vain yksittäisiä projekteja varten.

***

Tiedän syyn. On ollut liian kiire. Olen nopea ja idearikas kirjoittaja, mutta minunkin vuorokaudessani on vain 24 tuntia. Työantaja ei maksa minulle päivittäisistä ammatillisista blogikirjoituksista. En ole ollut valmis uhraamaan myöskään vapaa-aikaani ammatillisten asioiden pohdiskeluun.

***

Miksi sitten nyt?

Innostajana blogin perustamiseen toimi Oppiminen online -koulutussarja. Tutustuin osaamismerkkiperusteiseen koulutussarjaan siitä syystä, että halusin selvittää digitaalisten osaamismerkkien kriteerivaatimuksia ja myöntämisperusteita omaa työprojektiani varten.

Koukutuin, niin kuin usein innostavan projektin kanssa käy. Tutustuin osaamismerkkeihin aluksi mekaanisesti. Lopulta aloin vahvistaa omaa osaamistani tietoisesti ja etsiä webinaareista uusia ideoita jo tuttuihinkin asioihin.

Samalla tuli suoritettua osaamismerkki poikineen. Ja opittua paljon. Blogi syntyi WordPress-osaamismerkin ansiosta. Toimikoon tämä aluksi osaamisnäyttönä, mutta aion jatkaa kirjoittamista myöhemminkin.

Huikeaa aktiivisuutta en lupaa, mutta täältä tullaan….

blogiin
Kuva: Heli Antila.

 

 

 

 

 

 

Advertisement